Helaas, we hebben een wachttijd.

Wachten wil niet zeggen dat we samen niets kunnen doen.


Soms moet je wachten op hulp. Dat is nooit fijn, zeker niet als het thuis elke dag schuurt, botst of vastloopt. Onze wachttijd is op dit moment 6 tot 12 weken. Dat voelt lang, maar je staat er in de tussentijd niet alleen voor.


We denken graag met je mee over wat er wél mogelijk is. Kleine stappen kunnen veel verschil maken. Aanwezig blijven, zelf regulatie en steun organiseren. Hieronder lees je wat jij samen met ons kunt doen terwijl je wacht.

Online cursus met begeleiding

Wil je niet wachten met ontdekken wat Verbindend gezag en Geweldloos verzet voor jou kan betekenen?  Dan kun je starten met een online cursus. Je volgt deze op je eigen tempo, op momenten die voor jou passen. Ondertussen houden we contact via telefoon of beeldbellen. Op deze manier overbruggen samen de tijd die je moet wachten.


We luisteren, denken mee en helpen je om de stap te maken van inzicht naar aanpak. Zo blijf je in beweging, met steun op de achtergrond.


Voor wie?

Ouders of verzorgers die handvatten zoeken bij spanningen, grensoverschrijdend gedrag of zorgen over de thuissituatie.


Hoe?

Samen met jullie, de verwijzers en ons bekijken we of dit zou kunnen passen bij jullie situatie.


Je komt bij ons in zorg. Dat verloopt via het normale aanmeldproces. Wij zorgen ervoor dat je een online training kunt volgen bij een van onze partners. Daarnaast maken we online kennis met elkaar. Je krijgt een vast contact persoon die je digitaal bijstaat.


Wanneer de wachttijd is afgenomen, starten we alsnog een intensieve ambulante behandeling als dat nodig is.


Start een steungroep

Je bent niet alleen. Veel ouders zoeken naar manieren om stevig en met verbinding te blijven opvoeden, juist als het thuis moeilijk is. In samenwerking met het wijkteam kan je, met onze ondersteuning, een oudersteungroep opzetten.


Support is een belangrijke pijler binnen Verbindend gezag. Het helpt om te ervaren dat je er niet alleen voor staat, dat je gezag wordt erkend en dat je je verhaal kunt delen met mensen die dichtbij je staan. We moedigen iedereen aan om sociale steun te zoeken én te geven. Want opvoeden doe je niet alleen.


Voor wie?

Voor ouders die in hun eigen buurt samen met anderen willen zoeken naar balans, betrokkenheid en gezag in de opvoeding.